Arrangement

Årsmøde 2017 med spændende foredrag og debat om rewilding: 'Hvorfor er der udsat vandbøfler og vilde heste i naturen i Aarhus?'

Kom til årsmøde med foredrag og debat d. 29. oktober 2017 i Væksthusene, Botanisk Have med din lokale DN afdeling og hør om vores arbejde for natur og miljø i Aarhus Kommune.
Konik heste i Kased Mose.
Foto: Sebastian Jonshøj
Hvordan går det med fredningen af Botanisk Have, og hvordan forholder DN sig til planerne for Tangkrogen, højhuset på Søren Frichs vej og ikke mindst forslaget til Kommuneplan 2017? Fortsætter medlemsfremgangen og blev vi klogere på naturen og på hinanden i debatten om kunstværket i Mindeparken?
Disse, og mange andre spørgsmål besvares under bestyrelsens årsberetning, og har du måske ligefrem overvejet at melde dig som frivillig Aktiv i DN Aarhus, så er også mulighed for det. Sidst på eftermiddagen er der valg til bestyrelsen. 

Årsmødet indledes med spændende foredrag og debat mellem professor i biologi ved Aarhus Universitet Jens Christian Svenning og forfatter og naturdebattør Rune Engelbreth Larsen

Med udgangspunkt i 'rewildingtiltaget' i Kasted Mose i det nordlige Aarhus, diskuteres muligheder og begrænsninger for en friere og mere mangfoldig natur i Danmark.

Dato: Søndag d. 29. oktober 2017
Tid: Kl. 13.00-15.30
Sted: Væksthusene, Hovedindgangen 
Indgang fra p-pladsen, Poppelpladsen, Peter Holms Vej

Program: Se nedenfor

Der er fri adgang til arrangementet. De tre dele er uafhængige – så du kan deltage i dem du vil.

Bemærk
dog at der kræves tilmelding til foredrag og debat mellem professor i biologi ved Aarhus Universitet Jens Christian Svenning og forfatter og naturdebattør Rune Engelbreth Larsen.

Program: se nedenfor


Vel mødt!

Vandbøffel i Kasted Mose.
Foto: Søren Højager

Program for årsmøde med foredrag og debat samt valghandling

Der er fri adgang til arrangementet. De tre dele er uafhængige – så du kan deltage i dem du vil. Bemærk dog at der kræves tilmelding til foredrag og debat.

Kl. 13.00
Rewilding: 'Hvorfor er der udsat vandbøfler og vilde heste i naturen i Aarhus?'

Kort foredrag om hvad man opnår ved rewilding af vores natur. Ved professor i biologi ved Aarhus Universitet Jens Christian Svenning.
Derefter en debat mellem Jens Christian Svenning og forfatter og naturdebattør Rune Engelbreth Larsen. Du kan undervejs stille spørgsmål og kommentere.

Se mere her:

Foredraget og debatten tager udgangspunkt i at der i sommer blev udsat vandbøfler og vilde heste for at skabe en friere, mere mangfoldig og mere vild natur ved Geding-Kasted Mose i det nordlige Aarhus.

Forskerne taler også for at udsætte vilde elefanter, bisoner og elge i den danske natur.

Du har mulighed for at blande dig i debatten, og hvis du har spørgsmål til debattørerne kan de også stilles forud for arrangementet i kommentarfeltet, når du tilmelder dig.

Bemærk: Denne del af eftermiddagen kræver tilmelding.


Kl. 14.00
Pause

Kl. 14.15
Bedre natur og miljø i Aarhus. Hvad gør vi i DN Aarhus?

Foredrag: DN i Aarhus byder på kaffe, te, kage og vand mens formand for DN Aarhus, Sebastian Jonshøj, i ord og billeder viser eksempler på hvordan din forening arbejder for bedre natur og miljø i Aarhus Kommune.

Hør bl.a. om:

  • Status på fredningssager – fx Botanisk Have og Harlevfredningen
  • Ture og arrangementer
  • Balladen om malingen i Mindeparken
  • Bekæmpelse af den invasive plante Gyldenris
  • Kommuneplan 2017: de næste fire år for Aarhus
  • Udvidelserne ved Tangkrogen
  • Højhuset på Søren Frichs Vej

Foredraget er en del af DN Aarhus’ årsmøde: Beretning om årets gang.

Alle er velkomne.

Kl. 15.00-15.30
Valg til bestyrelsen

Under dette korte årsmødepunkt skal vi have valgt medlemmer til bestyrelsen for DN Aarhus. Naturen har brug for en hånd – så hold dig ikke tilbage med at stille op til bestyrelsen eller meld dig som Aktiv hvis du kan afsætte tid til ca. fire møder om året og lidt frivilligt arbejde derimellem.

Også til denne del er alle velkomne – dog har kun medlemmer af DN som bor i Aarhus Kommune stemmeret.

Flere nyheder