Arrangement

Forårsrengøring langs Aarhus Å

Kom og vær med til at give skraldet en ordentlig skalle på søndag, når Danmarks Naturfredningsforening Aarhus i samarbejde med Aabrinken Kogræsser- og Naturplejeforening bakker op om årets Affaldsindsamling. Over hele landet samler tusindvis af frivillige børn og voksne affald op fra naturen, hvor de bor. Bag det landsdækkende initiativ står Danmarks Naturfredningsforening.
Cigaretskod er Danmarks mest almindelige affald.
Det skønnes, at der hver dag i Danmark smides cirka 9 millioner cigaretskod på gader, veje og i naturen. På årsplan bliver det til over 3 milliarder skod. Derfor sætter sætter Danmarks Naturfredningsforening i år som noget helt nyt fokus på cigaretskod i Affaldsindsamlingen.
Vi vil fortælle Danmark, hvor mange vi kan finde og tælle - og vi håber I er med på den!

 

Rigtig mange mennesker holder af området ved Aabrinken og Brabrandstien langs Aarhus Å, hvor der er vild natur, frisk luft og ganske fredeligt, selv om området ligger helt tæt på byen. Folk cykler, løber, går ture og holder pauser derude næsten døgnet rundt. Men det er desværre ikke altid, det lykkes folk at tage deres affald med sig.

- Vi skal passe godt på den bynære natur i den grønne kile, og lige præcis derfor er det vigtigt med den årlige affaldsindsamling, som Danmarks Naturfredningsforening inviterer til. Vores ’Forårsrengøring langs Aarhus Å’ sker i et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening Aarhus og Aabrinken Kogræsser- og Naturplejeforening, siger Christian Munk, der har flere kasketter på. Han er nemlig både formand for Aabrinken Kogræsser- og Naturplejeforening og med i bestyrelsen for Danmarks Naturfredningsforening Aarhus.

- Og alle kan være med. I skal bare komme på søndag kl. 9 og få jer en herlig portion frisk luft, mens I bruger et par timer på at samle affald i sæk som dagens gode gerning. Sidste år indsamlede vi 200 kg affald i området ved Aabrinken. Måske er der mindre i år, fordi folk tænker på naturen, håber formanden.

- Vi rydder også op på engen, før foreningens nye Galloway-kvier ankommer om en måneds tid og tilfører området en masse liv, siger Christian Munk.

– Kvierne afgræsser engstykket på Aabrinken og hjælper os med at pleje naturen og bidrage til øget biodiversitet og habitater for den bynære flora og fauna.

Mere information om 'Forårsrengøring langs Aarhus Å'

Dato: søndag d. 31. marts 2019
Tid:
kl. 9.00-12.00
Adresse: Åbrinkvej, 8000 Aarhus C
Mødested: Y-krydset Åbrinkvej/Brabrandstien

Tovholder: Christian Munk, formand for Aabrinken Kogræsser- og Naturplejeforening (telefon  23 74 78 57)

Web: www.aako.dk 
Facebook: www.facebook.com/aako.dk
Kontakt: mail@aako.dk

Kom og hjælp os med at holde området rent og få en snak om livet som kogræsser og naturplejer. Måske er det også noget for jer? Lige nu er der nemlig plads til nye medlemmer i foreningen.


Aabrinken Kogræsser- og Naturplejeforening startede i 2015 på initiativ fra Danmarks Naturfredningsforening Aarhus, og affaldsindsamlingen arrangeres som et samarbejde mellem Aabrinken Kogræsser- og Naturplejeforening og Danmarks Naturfredningsforening Aarhus.


Flere nyheder