Nyhed

Forårets store affaldsindsamling 2021 - nu også til vands!

Mød op på søndag d. 18. april kl. 10.00-12.00 og gør en forskel for mennesker og miljø.
På Aarhus Havn inviterer dykkerforeningen GoDive og foreningen OsOmHavet i samarbejde med DN til affaldsindsamling både over og under overfladen. Du kan medbringe eget udstyr eller leje billigt, men du skal være vant til at dykke (se nærmere betingelser på arrangementets facebookside)

For landkrabber er der mulighed for at indsamle affald på de oversøiske havnearealer, eller på et af de mange andre indsamlingssteder i Aarhus Kommune, som annonceres her

Mød f.eks. op og giv en hjælpende hånd på ét af følgende steder:
  • Aabrinken, Aarhus C: Mødested er Y krydset, hvor Åbrinkvej går over i Brabrandstien.
  • Skæring Kirke: Skæring kirke er mødested.  
  • Tranbjerg: Kirketorvet 9. SuperBrugsen er mødested .
  • Risskov: Sjette Frederiks Kro er mødested.
  • Lisbjerg: Randersvej 384, den gamle sognegård i Lisbjerg er mødested
Særligt fokus i 2021: I år samler vi Take away-emballage
I år har DN valgt at sætte fokus på take away emballage. Indsamlere opfordres til at tælle engangsemballage, således at DN kan sætte fokus på netop denne affaldstype i naturen: burgerbakker, papkrus, servietter etc.

Efter affaldsindsamlingen indberetter den ansvarlige på stedet de respektive tal til DN. DN ønsker at give engangsemballage en værdi ved at foreslå, at der sættes pant på engangsemballage. Måske kunne vi således nedbringe mængden af engangsemballage i naturen. DN affaldsindsamlinger viser, at pant på flasker og dåser hjælper. Vi finder færre dåser og flasker med pant i naturen.


Flere nyheder