Nyhed

Gør valget til et klimavalg - deltag i Folkets Klimamarch i Aarhus, nu på lørdag d. 25. maj!

Europaparlamentsvalget og Folketingsvalget 2019 står for døren. Klimakrisen er over os - og vi har ingen tid at spilde. Derfor skal klima være det vigtigste tema under valgkampen. Lad os vise kandidaterne, at vi vil have handling - nu!

Danmarks Naturfredningsforening er medarrangør af Folkets klimamarch 2019, som finder sted samtidig i flere byer landet over.
Folkets Klimamarch 2019 vil skabe rammen for en fredelig, folkelig og festlig demonstration. I Aarhus har vi arrangeret et brag af en fest med god musik og spændende talere. Mød op og vær med til at vise politikerne, at vi har brug for en ambitiøs klimapolitik, der sætter mennesker og miljø forrest. Hælp os med at sprede budskabet - vi vil have handling nu!
Vi marcherer for at vise vores fortsatte opbakning til klimaaftalen fra Paris og i solidaritet med folk verden over, som kæmper for en ansvarlig klimapolitik og social retfærdighed. Vi marcherer, fordi dette er det vigtigste valg i mange år - måske nogensinde! Vi har kun 10 år til at halvere drivhusgasudledningerne på globalt niveau.

Mød op

Lørdag den 25. maj 2019 kl. 13.00-16.00 i Mølleparken, Vester Allé, 8000 Aarhus C.

Kl. 13.00: Opvarmning og taler ved bl.a. professor Steen Hildebrandt, forfatter Tor Nørretranders og vicepræsident i DN Sebastian Jonshøj

Kl. 14.30: March

Kl. 15.30: Afrunding

Arrangeret af Folkets Klimamarch 2019, Aarhus.

Og klimakrisen er kun én af flere globale miljømæssige udfordringer, som vi skal løse nu. Vi ser en alarmerende stigning i den økonomiske ulighed og i opbakningen til antidemokratiske og intolerante politiske ledere verden rundt. Disse udfordringer er forbundne, og vi må derfor tackle dem som én. Derfor går vi for at vise opbakning til de politikere, som vil iværksætte en ansvarlig og retfærdig klimapolitik og handle nu for at afværge klimakrisen. Vi har ikke brug for flere hensigtserklæringer, udsættelser og skåltaler. Vi har brug for handling nu.

Vi marcherer for et Danmark, der kan være globalt foregangsland og vise vejen mod en miljømæssigt bæredygtig og socialt retfærdig samfundsmodel. Vi går sammen på tværs af bevægelser og generationer for at forsvare vores demokrati, menneskerettigheder, tolerance og social og økonomisk sammenhængskraft, som de kvaliteter, der muliggør, at vi løser klima- og miljøkrisen.

Folkets Klimamarch 2019, Aarhus er:

- For en grøn omstilling, som starter umiddelbart efter valget, og som sikrer at det danske klimaaftryk halveres i 2030 og går i nul i 2040

- For en grøn omstilling, som bygger på social retfærdighed og medmenneskelighed

- For et Danmark, som sætter mennesker og miljø før økonomisk vækst

- For et Danmark, der viser vejen globalt ved at blive et miljømæssigt bæredygtigt og socialt retfærdigt samfund

- For et Danmark, som internationalt kæmper for at give en større stemme og støtte til de nationer, grupper og individer der er mest sårbare over for klimaforandringerne

For hver dag uden handling bliver problemerne sværere at løse. Derfor vil vi inden valget samles om at give et klart mandat til vore politikere – uanset hvilket parti de måtte tilhøre. Vi ønsker at skabe en inkluderende og mangfoldig begivenhed, som kan samle folk på tværs af alder, baggrund, partitilhørsforhold. En vigtig begivenhed for alle, der bekymrer sig om naturen, miljøet og klimaet og ønsker en bæredygtig grøn omstilling. Danmarks Naturfredningsforening opfordrer alle til at møde op og give sin stemme til kende.

Flere nyheder