Arrangement

Ta' på tur i Tåstruplandet!

Med forårets komme er der talrige anledninger til at bevæge sig ud i naturen, og et oplagt udflugtsmål er kommunens seneste fredning, Tåstruplandet ved Harlev. DN Aarhus inviterer på guidet rundtur og mulighed for en snak med formand og repræsentanter for bestyrelsen.
På opdagelse i vildnisset i Tåstrup Mose
Foto: Sebastian Jonshøj

Som vi løbende har berettet om, er Aarhus Kommune og dens borgere for nylig blevet en storslået naturdestination rigere. Efter et mangeårigt sagsforløb blev et stort naturområde mellem Harlev og Stjær omsider i 2019 formelt fredet, med henblik på en fremtidig bevarelse og en øget rekreativ adgang for offentligheden. Siden er der blevet arbejdet på at skabe gode forhold for publikum, således at naturen kan rumme det stigende antal gæster, som forventes at ville besøge Tåstruplandet. 

Der er anlagt velafmærkede stier og udarbejdet formidlingsmateriale, der fortæller om de natur- og kulturhistoriske seværdigheder, som f.eks. Istidens stenbestrøninger i Stjær Stenskov, de højryggede agre i Lillering Skov og de botaniske vækstlokaliteter på enge og i mose, skov og krat. Om foråret gemmer mulden på den sælsomme skælrod og den fine blå anemone, og senere følger engblomme og orkidéen tyndakset gøgeurt. Det er en helt særlig oplevelse at færdes på de anlagte træspang gennem mosens pilekrat, der tilhører én af de mest artsrige - men også sædvanligvis utilgængelige - vegetationstyper herhjemme, og som visse steder står som en mur af dunkel frodighed. Midt på sommeren kan man være heldig at finde den smukke Grøn Mosaikguldsmed, som lever i tilknytning til planten krebseklo, der gror talrigt i mosens gamle tørvegrave. Og endelig er der et ganske rigt fugleliv, som bl.a. kan observeres fra fugletårnet ved vestenden af Tåstrup sø

Der er med andre ord masser at se på og lytte til, og lørdag d. 29. april inviterer DN Aarhus derfor alle interesserede på en vandretur ad den røde rute på ca. 9 kilometer, gennem hele Tåstruplandet. Her vil vi sammen gå på opdagelse i det varierede landskab med de mangfoldige naturtyper, mens bestyrelsesmedlem Søren Højager og formand Sebastian Jonshøj dels fortæller om seværdighederne og selve fredningsprocessen og dels besvarer spørgsmål om DN's virke i øvrigt.

Læs mere om Tåstruplandet 

For yderligere info og tilmelding til turen, se her

Flere nyheder