Nyhed

Vær med til at pleje naturen med din egen naturpleje-ko

Har du hørt om begrebet kogræsserforeninger, og vidste du, at vore enge, moser og overdrev er ved at gro til i brændenælder, dueurt og pilekrat? Som medejer af naturplejekreaturer kan du være med til at gøre en forskel for biodiversiteten i de lysåbne naturtyper, i et socialt fællesskab med belønning i store naturoplevelser og mørt oksekød.
Aabrinken Kogræsser og Naturplejeforening
Foto: Maria Gamborg

Af Sebastian Jonshøj, formand i DN Aarhus

Sommeren er lige om hjørnet, og det er dermed snart tid til at sætte kreaturer på græs. Byens mange græsningforeninger er i færd med gentegning af andele og optagelse af nye medlemmer, så hvis du er interesseret, bør du slå til snart.

Som andelshaver bliver du medejer af et mindre dyrehold og påtager dig typisk nogle ganske få tilsynsforpligtelser og deltagelse i et par arbejdsdage i løbet af en sæson.

Hen på efteråret slagtes dyrene, og du får udleveret din andel af velsmagende naturplejekød til konkurrencedygtig pris. Og skulle du have klimaforbehold overfor oksekød, så fravælg i stedet kølediskens konsumvare produceret under industrielle forhold, og prioritér høj dyrevelfærd, øget biodiversitet og en god mavefornemmelse.

Kogræsser- og Naturplejeforeninger

Kontakt én af følgende lokale kogræsser-og naturplejeforeninger, og hør om der er plads i den kommende sæson: 

Aabrinken Kogræsser- og Naturplejeforening Aarhus C

Kasted Mose Kogræsser- og Naturplejeforening

Lystrup Kogræsser- og Naturplejeforening 

Brabrand- Årslev (Stautrup) Kogræsser- og Naturplejeforening

Læs i øvrigt meget mere om kogræsser- og naturplejekonceptet her

Få en forsmag på livet som koejer med Svend Aage Ekbergs skønne video fra Aabrinken Kogræsser- og Naturplejeforening nedenfor. 


Video: Svend Aage Ekberg
Kvierne på Aabrinken sommeren 2018. Aabrinken Kogræsser- og Naturplejeforening ligger langs Aarhus Å på Brabrandstien mellem Søren Frichsvej og Tre Broer (jernbanen).


Flere nyheder