Høringssvar

Benyttelse eller beskyttelse på Brabrand sø?

DN Aarhus har netop afgivet kritiske høringsbemærkninger til kommunens forslag om en lempelse af naturbeskyttelsen ved Brabrand sø.
Den uforstyrrede søbred er et vigtig levested for mange ynglefugle.
Foto: Sebastian Jonshøj

Kan det virkelig være rigtigt, at øget rekreativ aktivitet skal gå ud over fuglelivet? Det kan meget vel blive konsekvensen af de lempelser for sejlads på Brabrand sø, som Aarhus Kommune foreslår i deres udkast til et revideret regulativ for Aarhus Å, herunder for Brabrand sø og Årslev Engsø. Med lempelserne ønsker kommunen angiveligt at imødekomme ønsket om at kunne sejle på større dele af søfladen. De foreslår derfor, at de eksisterende begrænsninger ændres til en såkaldt 20 m "opmærksomhedszone" langs søbredden.

 DN Aarhus mener imidlertid, i lighed med Dansk Ornitologisk Forening, at det vil indebære en markant øget forstyrrelse af de ynglefugle, som holder til i bredzonen og på de små holme i den østlige del af søen. Vi peger derfor på behovet for et egentligt sejladsforbud på visse dele af søen i fuglenes yngletid fra 1. marts til udgangen af juli. 

Vi afventer nu kommunens tilbagemelding og håber på en konstruktiv dialog, som levner fremtidig plads til både fugle og friluftsfolk.

Læs hele DN Aarhus' høringssvar

Flere nyheder