Arrangement

DN Aarhus var vært for nationalt Repræsentantskabsmøde

I slutningen af november samledes mere end 150 delegerede fra lokalafdelinger over hele landet til det halvårlige møde i DN's øverste myndighed.
Foto: Sebastian Jonshøj

Det er ikke ualmindeligt at bølgerne går højt, når DN's mange engagerede aktive mødes og debatterer foreningens mærkesager og politiske holdninger. Men som regel blæser der mildere vinde når vi atter skilles og drager hver til sit. Repræsentantskabsmøderne er med andre ord der, hvor DN gennem demokratisk dialog og debat udvikler sig politisk og organisatorisk, og der, hvor vigtige beslutninger om form og indhold træffes. Det er der, hvor grønne ildsjæle mødes og afstemmer forventninger til fremtiden og der, hvor kursen udstikkes og aktiviteter vedtages for landets største grønne interesseorganisation.

 I dette efterår foregik det over en weekend i Aarhus, med en blanding af politiske drøftelser, spændende oplæg og socialt samvær. Der var besøg af Connie Hedegaard, som - alt imens COP 27 foregik i Sharm el-Sheikh - malede skriften på væggen ift. klimaudfordringerne og reflekterede over den politiske indsats, både herhjemme og i den store Verden.

Desuden vedtog man efter to års grundigt forarbejde en funklende ny Naturpolitik for DN, som beskriver foreningens holdninger og ambitioner for beskyttelsen og forvaltningen af den danske natur til lands og til vands, i årene der kommer. Det er et omfattende dokument, som i begyndelsen af det nye år vil blive offentligt tilgængeligt, og dermed også kan læses af interesserede medlemmer, som savner overblik over DN's aktuelle standpunkter.

Endelig vedtog Repræsentantskabet også en opdateret linje i forhold til opstilling af vindmøller på land og til havs . Dette papir skal hjælpe med at skabe fælles fodslag i spørgsmålet om, hvor vindmøller bør opstilles, i respekt for og under hensyntagen til natur og miljø. Det sker i en erkendelse og accept af behovet for en massiv udbygning af vedvarende energi i Danmark, men med et vågent øje for en balanceret udvikling og en ordentlig planlægning.

Afslutningsvis inviterede vi i DN Aarhus vore gæster på guidede udflugter ud i det aarhusianske opland, for at vise dem nogle af perlerne og problematikkerne.

Læs meget mere om DN's Repræsentantskab 

Flere nyheder