Nyhed

Nyt vandløbsregulativ for Aarhus Å udskyder afklaring af udvidet sejlads på Brabrand Sø

DN Aarhus har opnået foreløbig indflydelse på ønsket om lempelser for de rekreative aktiviteter. Hensynet til fuglelivet bør veje tungest i et internationalt fuglebeskyttelsesområde, mener vi.
Der skal være plads til alle - men på naturens præmisser.
Foto: Sebastian Jonshøj
For ca. ét år siden kommenterede DN Aarhus på kommunens forslag til et nyt regulativ for Aarhus Å og herunder Brabrand Sø. Vi påpegede konsekvenserne for fuglelivet, som følge af ønsket om en lempet rekreativ adgang til Brabrand sø, men havde ingen bemærkninger til vandløbsforvaltningen i øvrigt. 
 
Vores og andre gode kræfters indsigelser har øjensynligt været medvirkende til, at Byrådet nu har vedtaget et opdateret regulativ for Aarhus Å, uden nævneværdige forandringer - og uden at lade Brabrandsøen omfatte. Derimod stiller man parterne i udsigt, at spørgsmålet om den rekreative anvendelse af søen vil blive behandlet i et særskilt bilag til regulativet. 

DN Aarhus ser det som en halv sejr for fugle og natur, og ser frem til at bidrage til en løsning som tilgodeser såvel de sejlende, som de beskyttede levesteder for sårbare fuglebestande. Vi følger naturligvis op på historien, når der er nyt om det varslede bilag.

Det vedtagne regulativ for Aarhus Å og Brabrand Sø (minus de rekreative bestemmelser) kan læses på Aarhus Kommunes hjemmeside.

Læs også DN Aarhus' bemærkninger til det oprindelige udkast.

Flere nyheder