Arrangement

Debatarrangement om fremtidens energiforsyning i Aarhus trak fulde huse på DOKK1

Det 2. arrangement i regi af DN's KlimaCafé1 blev endnu en succes, takket være et kompetent panel af fagfolk og et spørgelystent og veloplagt publikum.
Debatpanelet v. KlimaCafé1

Foto: Kurt Søe

Hvordan påtænker Aarhus Kommune at dække et stigende behov for energi frem mod 2030, og samtidig nå målet om klimaneutralitet samme år? 

Således udfordrede vi Aarhus Kommunes Klimachef Henrik D.A. Müller og repræsentanter for AffaldVarme, Ørsted, Aura/Dinel og NRGI/Konstant i en debat på ambitioner, udfordringer og praktiske løsninger.

Det blev en spændende aften, hvor der også var tid til udveksling af synspunkter med et talstærkt, interesseret og vidende publikum. Det blev tydeligt, at der er utroligt mange facetter og sammenhænge, vi alle skal forholde os til, når vi taler energiforsyning og klimaneutralitet om ganske få år. Hensynet til naturværdier, kulturminder, udsigter og allerede eksisterende anlæg og bebyggelser, gør planlægningen af vedvarende energianlæg ganske kompliceret. Hvor og hvordan skal vindmøller og solpaneler placeres og konstrueres, så de ikke skæmmer naturen og spolerer udsigten, og hvordan gøres det samtidig rentabelt og energimæssigt fornuftigt?

Det meget engagerede og vidende panel af energiforvaltere og klimaeksperter italesatte både planer, løsninger og tvivl, og erkendte, at der er lang vej før de endelige kombinationer af nye teknologier (fx energilagring, pyrolyse, geotermi, CO2 fangst og elektrolyse) kan løse et stigende energibehov. Og imens går tiden hastigt, mod målet om CO2-neutralitet allerede i 2030. Alt i alt en tankevækkende aften, som efterlod forsamlingen klogere på problemstillingerne og bevidste om behovet for øget fokus, samarbejde og troen på en grønnere fremtid.

Flere nyheder