Nyhed

DN Aarhus bakker op om tværkommunal indsats for havmiljøet

Politisk fokus på kystvandene i Østjylland kan være begyndelsen på en reel forbedring af vores regionale havnatur. DN Aarhus bifalder initiativet og ser frem til at blive inddraget i samarbejdet.
Foto: Sebastian Jonshøj

Der er grund til at være godt tilfreds med det politiske udspil, der i bogstavelig forstand er søsat i forlængelse af det seneste kommunale budgetforlig. Her blev der dels afsat 10 mio. til konkrete, marine naturgenopretningstiltag, men nok så vigtigt etableret en stilling med det formål, at koordinere indsatsen på tværs af de østjyske kystkommuner og inddrage en lang række andre relevante aktører. Netop havnaturen - og de faktorer der påvirker og hæmmer den - kendetegnes ved at være grænseoverskridende, og derfor er det nødvendigt at betragte problemer og løsninger i et større perspektiv og samarbejde på tværs af myndigheder, geografi og bølgekamme. Den nye funktion får altså til opgave at samle og fremme de mange gode kræfter og initiativer langs vores østjyske kystlinje i en koordineret indsats, som forhåbentlig kan tiltrække andre aktører og investorer, som deler bekymringen for biodiversiteten og ønsket om at se det undersøiske liv blomstre igen

I DN Aarhus har vi gennem de seneste par år styrket indsatsen for vores lokale og regionale havnatur. Vi har formidlet om tilstanden i bugten, været i løbende dialog med politikere og forvaltning, og vi har været involveret i konkrete indsatser med etablering af stenrev og udplantning af ålegræs. Vi betragter derfor den seneste udvikling som en foreløbig kulmination på langt tids målrettet indsats for en forbedret naturtilstand i Aarhusbugten, og vi ser frem til at det nye samarbejde kan skabe snarlige og synlige resultater for livet under overfladen.

Flere nyheder