Arrangement

Naturens Dag på Aabrinken: NaturTjek, kokasser og sneglevæddeløb!

Se hvilken betydning køernes afgræsning af arealet har for naturen, oplev fiskehejren hvis du står helt stille, få svar på hvilke møgdyr der bor i kokasserne, og vær med når vi afgør hvilket insekt eller snegl, der bevæger sig hurtigst på væddeløbsbanen. Dagen byder på naturoplevelser for både voksne og børn, når vi sammen Tjekker Naturen og hjælper hinanden med at blive klogere på de planter og dyr, vi finder.
Foto: Maria Gamborg

NATURENS DAG

Forsyn dig med NaturTjek app og NATURBASEN app eller bare din egen notesblok og stop dine plante- og insektnøgler i tasken sammen med en lup, en kikkert eller et kamera og kom med, når vi søndag d. 9. september går på opdagelse på Aabrinken.

Vi mødes, hvor folden starter ved krydset mellem Søren Frichs Vej og Åbrinkvej, og sammen går vi ud på engen, hvor vi finder insekter og planter.

Kender du ikke de planter og dyr, du møder på din vej, står insekt- og plantekyndige på spring for at fortælle dig, hvad du har fundet eller at hjælpe dig med at finde svaret. Vi, der har apps i telefonerne, registrerer vores fund. Du kan selvfølgelig også bruge ”Hvad er det!?” funktionen i NATURBASEN app til at få svar på hvad du har fundet.

Vi ser, om vi kan lokke edderkoppen frem og afslutter dagen med insekt- eller sneglevæddeløb.

Undervejs bliver der rig lejlighed til at få en snak om livet som naturplejer med græssende kvæg i Aarhus C.

Naturens Dag på Aabrinken arrangeres i samarbejde mellem Aabrinken Kogræsser- og Naturplejeforening og Danmarks Naturfredningsforening Aarhus. Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets mærkedag for naturoplevelser. 

Dato: 9. september 2018
Tid: Kl. 11.00-13.00
Mødested: Der hvor folden starter ved krydset mellem Søren Frichs Vej og Åbrinkvej, 8000 Aarhus C.

Turguide: Kåre Würtz
Medbring (evt.): Rent syltetøjsglas til dit væddeløbsdyr, sommerfuglenet, lup, kikkert, kamera, siddeunderlag, insekt- og florabøger, madpakke.
Anbefalet påklædning: Gummistøvler og lange bukser.
Forberedelse: Download NaturTjek app (www.biodiversitet.nu/hent-app) og Naturbasen app (www.naturbasen.dk) – opret en profil online (!) – og husk strøm på telefonen!

Alle er velkomne.

Tilmelding er ikke påkrævet, men modtages med kyshånd via facebook eller på mail@aako.dk!

OBS: Hele eller dele af arrangementet foregår i folden, hvor der også går græssende kreaturer. Respekter dyrene og hold afstand. Dyrene må ikke fodres. Kontakt med dyrene på eget ansvar.


Aabrinken Kogræsser- og Naturplejeforening

Aabrinken Kogræsser- og Naturplejeforening er etableret i 2015. Initiativet blev taget af DN Aarhus, som i samarbejde med Aarhus Kommune fik projektet realiseret. Ved en stiftende generalforsamling blev ansvaret for foreningen overdraget til foreningens bestyrelse og medlemmer, og foreningen har siden eksisteret selvstændigt og uafhængigt af DN - om end der er en del overlap mellem Aabrinkens bestyrelse og medlemmer og Aktive i DN Aarhus!

Aabrinkens fold strækker sig langs Aarhus Å fra Søren Frichs Vej til Tre Broer over fersk-eng og mose. Hvert år i slutningen af april udsættes 4 Galloway, og i oktober sendes de til slagt, og kødet fordeles efterfølgende mellem foreningens medlemmer.

Vegetationen har ændret sig synligt som følge af afgræsning og naturpleje på foreningens arbejdsdage. Området var tidligere i meget høj grad ved at vokse til i krat, mens der på en mindre del af arealet blev slået maskinelt slæt af kommunen en gang om året. Folden fremstår nu langt mere åben med kig til åen flere steder - og i 2017 fandt foreningen sin første orkidé, Maj-Gøgeurt!

 

Læs mere om Aabrinken:
Aabrinken Kogræsser- og Naturplejeforening

Kontakt Aabrinken: mail@aako.dk

 


Læs mere om DN Aarhus' arbejde med Kogræsser- og Naturplejeforeninger:
Kogræsser- og Naturplejeforeninger

Flere nyheder