Nyhed

BorgerTip app - den nemme vej til en hurtig løsning på problemet

Med en app på din mobil kan du selv gøre noget ved problemet, når du ser en bjørneklo eller et væltet træ på vejen, eller finder en bunke byggeaffald i skoven.
Foto: Sebastian Jonshøj

 I DN Aarhus er vi ikke for fine til at anerkende andres gode løsninger, ikke mindst hvis de understøtter vores egen dagsorden. Og det gør appen BorgerTip fra Aarhus Kommune, som du nemt kan downloade til din mobiltelefon og bruge til gøre opmærksom på ting, der ikke hører til i naturen.

Hvert år modtager DN Aarhus talrige mails fra vågne borgere, som ønsker at indberette forhold, som de mener kræver vores opmærksomhed eller indsats. Men meget ofte er det ikke noget vi kan gøre noget ved, men derimod en sag for myndighederne. Og i stedet for at vi skal bruge tid på at indhente supplerende oplysninger og kontakte kommunen eller andre ansvarlige, kan du selv handle hurtigt og præcist og undgå langvarig ventetid og uvished.  

Med BorgerTip på mobilen registreres din position automatisk via GPS og du skal således bare indtaste dine kontaktoplysninger og beskrive din observation, samt evt. tage nogle billeder, som dokumenterer din iagttagelse. Det hele er meget pædagogisk opbygget og intuitivt at anvende. 

Observationen kan være en bestand af invasive plantearter, som f.eks. Kæmpebjørneklo - som kommunen bekæmper - eller Japansk pileurt, som man ønsker at holde under observation. Det kan være et væltet træ efter stormen, som blokerer cykelstien og bør fjernes. Eller det kan være henkastet byggeaffald, efterladte indkøbsvogne, storskrald og andet som ikke hører til i naturen. Kort sagt alt, hvad du vurderer, kræver kommunens opmærksomhed og handling. Oplysningerne vil derpå tilgå Aarhus Kommune og blive dirigeret direkte til den ansvarlige afdeling og medarbejder, som straks kan følge op på henvendelsen. 

Men bliver du opmærksom på lovovertrædelser i naturen eller andre relevante forhold, som ikke egner sig til indtastning på BorgerTip, er du selvfølgelig som altid velkommen til at kontakte DN Aarhus på aarhus@dn.dk. Så ser vi på sagen.

 Læs mere om BorgerTip på Aarhus Kommunes hjemmeside og download den i App Store eller Google Play

Flere nyheder