Arrangement

Affaldsindsamlingen 2017

Affaldsindsamlingen slog i år alle rekorder.
Affaldsindsamlingen på Aabrinken.
Foto: Stine Sparrewath

Af Ellen Esmann, bestyrelsesmedlem og tovholder på affaldsindsamlingen i DN Aarhus

Søndag den 2. april var klar, solfyldt og næsten vindstille.
Mere end 100 aktive indsamlere mødte op for at give naturen en hjælpende hånd (i by og på land) i og omkring Aarhus!

I år havde DN Aarhus ihærdige indsamlere 9 forskellige steder, fra Tranbjerg i syd til Skødstrup i nord. Disse indsamlinger var dels arrangeret af frivilligt Aktive i DN Aarhus eller Studenterafdeling Aarhus, og dels af private borgere, der havde taget kontakt til DN Aarhus.

Udbyttet blev godt 1 ton affald. Igen i år var der et hav af cigaretskodder, fladtrykte dåser (med og uden pant), vinflasker, gammelt jern og et komplet sæt sølvtøj (er afleveret til politiet).

Ren By Aarhus (Aarhus Kommune) kom traditionen tro og hentede affaldet, og igen i år var det muligt for skraldevognen at fastholde opdelingen af skraldet takket være den store indsats med affaldssortering på indsamlingsstederne.

Foruden de affaldsindsamlinger der formelt var organiseret under DN Aarhus, havde mange frivillige borgere og skoler rundt omkring i Aarhus Kommune tilmeldt deres affaldsindsamlinger på Danmarks Naturfredningsforenings Affaldsindsamlingen. Det betyder, at der på nuværende tidspunkt er registreret 8,6 ton indsamlet i Aarhus Kommune. Det er simpelthen bare så flot!

Tusind tak til alle for den store indsats for vores lokalmiljø og natur. Vi glæder os til at se jer alle igen næste år!

 

Affaldssortering på Aabrinken. Hanne Miriam Larsen

Billedet herover er taget af Hanne Miriam Larsen, medlem af Aabrinken Kogræsser- og Naturplejeforening. På Aabrinken og i det nærliggende område langs åen blev der indsamlet 200 kg affald. På billedet ses den efterfølgende affaldsortering.


Datoen for Affaldsindsamlingen næste år vil straks, når den er kendt, blive offentliggjort.

Alle også nye ansigter er yderst velkomne, og har I ønsker om at etablere nye indsamlingssteder, ville det være super kærkomment.

Hvis du har forslag til et indsamlingssted, hvor du selv vil være ansvarlig for dagen, kan du henvende dig til affaldsteamet i DN Aarhus, hvor vi meget gerne hjælper jer i gang med det praktiske.

Læs mere her.

Henvendelse kan ske til årets affaldsansvarlige ved Affaldsteamet DN Aarhus

Tovholder: Ellen H. Esmann
Mail: ellen@ellenesmann.dk
Mobil: 40294215

Flere nyheder