Nyhed

Fra alle os, til alle jer!

Julen er hjerternes – og traditionernes – fest, og traditionen tro bringer vi da også en julehilsen fra DN Aarhus. Men apropos de der traditioner …

Af Sebastian Jonshøj, formand i DN Aarhus

Der er ikke skyggen af snefnug i udsigt og isblomsterne på barndommens ruder kan efterhånden tælles blandt de rigtig truede arter. Bevares, det skyldes nok i høj grad termoglas og bedre isolering, men det ændrer ikke på den omstændighed at den danske vinter synes at have ændret karakter; den er bare ikke helt så hvid og kold, som den var engang. Men, hvis man i øvrigt undlader at kigge ud af vinduet, og blot forlader sig på kalenderlyset, gaveræs og duften af hjemmebag, så minder det alligevel grangiveligt om jul. Og det skulle man jo synes var godt og glædeligt og – nå ja, ukompliceret. 

Men netop alle traditionerne bidrager i stigende grad til blandede følelser omkring Julen, for, hvordan i alverden skal man kunne føre en bæredygtig tilværelse når begivenheden tilskynder umådeholden gaveregn, massivt overforbrug og et fortvivlende madspild? Jo, på DN’s hjemmeside under sådan får du en klimaklog jul kan du finde en lang række forslag til, hvordan du løser dilemmaerne, uden at gå på kompromis med de ting, der virkelig betyder noget i Julen: hyggen, samværet, glæden og den gode mad.

Og i bestræbelserne på at styrke den gode samvittighed, kan man jo så samtidig glæde sig over de mange gode initiativer og resultater, man som DN-medlem har været med til at understøtte i årets løb. I Aarhus har vi presset på for at fremme biodiversiteten i byrådet – dvs. snakken om den – og vi har i vores høringssvar til kommunens Planstrategi understreget behovet for en mere grøn og blå udvikling af byen. Vi har oprustet vores indsats imod den globale opvarmning med en ny Klimagruppe, hvor frivillige aktive kan gøre en forskel. Og endelig har vi lavet rekordmange ture og arrangementer for alle jer og den øvrige offentlighed. Plus alt det løse, som I kan læse mere om i vores årsberetning.

I det nye år venter en masse spændende muligheder og udfordringer, hvor ikke mindst natur og biodiversitet forventes at få markant øget – og velfortjent – opmærksomhed, når internationale aftaler skal genforhandles og vores egen regering barsler med den hårdt tiltrængte Biodiversitetspakke. I DN Aarhus hægter vi os på, og glæder os til at invitere jer til formidlings- og naturplejearrangementer, til at sætte øget fokus på havnaturen og at deltage i forberedelserne til vildskovsplanerne syd for byen, og til at styrke vores samarbejde med myndigheder, grønne NGO’er m.fl. 

Vi håber, at I fortsat vil bakke op og sammen med DN engagere jer i udviklingen af et levende, grønt og bæredygtigt Aarhus.

 

Rigtig glædelig Jul og et godt Nytår!

 

Flere nyheder