Nyhed

Vejrguderne var med da DN Aarhus inviterede til fredningsevent i Botanisk Have

Stort fremmøde da Danmarks Naturfredningsforening Aarhus søndag formiddag i selskab med naturengagerede borgere samledes for at protestere mod Dansk Folkepartis forslag om at fratage Danmarks Naturfredningsforening retten til selvstændigt at kunne rejse fredningssager.
Foto: Maria Aarhus

Af Christian Munk, bestyrelsesmedlem i DN Aarhus

Selv på en klar og frostkold januar formiddag, kan et DN-arrangement under lokal mediedækning tiltrække i omegnen af 135 mennesker til Botanisk have i Aarhus!

Der blev budt på frostklar himmel, solskin og højt humør, da naturengagerede borgere og DN-medlemmer fra Aarhus, Favrskov og Silkeborg kippede med dannebrog og sang ”Der er et yndigt land” i samlet kor for beskyttelsen af de danske fredninger.

Viceborgmester og folketingskandidat (S) Camilla Fabricius var blandt talerne og understregede både vigtigheden af fredninger og naturbevarelsens betydning for dyr og mennesker, mens formand i Danmarks Naturfredningsforening Aarhus, Sebastian Jonshøj berettede om DN’s historiske rolle i forhold til retten til at rejse fredningsforslag og hvorfor rejsningsretten fortsat er vigtig, set i forhold til at sikre den enkelte borgers adgang til en rig og varieret natur. Talerne blev mødt med klapsalver og fik varmen frem i de frostkolde fingre hos publikum.

Læs Sebastian Jonshøjs tale til Fredninger i fare

Se klip fra fredningseventet hos TV2 Østjylland

Den mere muntre del af formiddagens program stod de to Aarhus-rappere Fætter Anders og J-cap for. De to talentfulde unge mænd fik hurtigt gang i lattermusklerne og varme i kinderne hos publikum, da de improviserede over fredningstemaet med en omgang freestyle-rap over forskellige naturemner. Publikum fik i bedste freestylestil lov at byde ind med emner til en festlig improvisation, og både miljøminister, genslyngning af gudenåen og beskyttelsen af de danske kyster blev taget op til humoristisk behandling inden showet blev afsluttedes med en freestyle over blåhvalsdating, da Fætter Anders gjorde kur til en af de kvindelige publikummer.

Se et af de underholdende indslag med Fætter Anders og J-cap i videoen nedenfor.

 

Video: Jakob Aandstad Sørensen.

Flere nyheder