Nyhed

Hop i Havet - for havets skyld!

Vær med til at sætte fokus på den trængte havnatur, når vi sammen hopper i vandet og skaber en bølge af opmærksomhed og velvilje. Søndag d. 22. august fra Kl. 10.00-12.00 sætter DN scenen for en festlig begivenhed ved Bellevue Strandpark.
Aarhus Bugt, på overfladen. Foto: Sebastian Jonshøj

Livet under havoverfladen fylder ikke meget i vores daglige bevidsthed, fordi vi ikke kommer der og ikke umiddelbart kan se og opleve den mangfoldighed af skabninger, der findes i havet. Derfor er de fleste mennesker heller ikke opmærksomme på, at det står rigtig skidt til for havnaturen, der - præcis som på land - lider under tiltagende menneskelig påvirkning og overudnyttelse.

I øjeblikket udarbejder myndighederne Danmarks første Havplan, som skal kortlægge de mange interesser, der knytter sig til den marine arealanvendelse, og forsøge at planlægge en fremtidig bæredygtig udnyttelse af ressourcen. Men meget tyder på, at naturbeskyttelse i den sammenhæng forbliver en sekundær interesse, noget som man om muligt tilgodeser, når vore øvrige behov er dækket. Også i Aarhus bugten ser det sort ud, og en målrettet indsats er påkrævet for at få livet tilbage på havbunden. De undersøiske naturtyper har brug for reel beskyttelse, og derfor har DN formuleret følgende prioritering, som vi vil arbejde for at fremme politisk:

  • 10 % urørt hav
  • 30 % beskyttet hav
  • 100 % bæredygtigt fiskeri

Du kan være med til at sætte pres på politikerne ved at bidrage med din underskrift

Du kan også bidrage ved at hoppe i havet sammen med os i august. Vi håber at se dig!

Flere nyheder