Høringssvar

EU-bevilling til kommunal naturindsats i Aarhus

DN Aarhus glæder sig over øget finansiering til den vigtige naturindsats i skov, by og ådal. Ikke mindst fordi vi aktivt har støttet kommunens ansøgning.
Naturen gror vildt i Vennelystparken
Foto: Sebastian Jonshøj

Som mangeårig iagttager af - og sommetider aktør i - den offentlige naturforvaltning, er DN smerteligt bevidst om utilstrækkelig finansiering, som en begrænsende faktor for realisering af ambitionerne. Der er med andre ord sjældent penge til de virkelig afgørende tiltag for naturen, og det ender ofte med lunkne kompromisser og det økonomisk muliges kunst. Nu er der imidlertid grund til at glæde sig over en EU-bevilling, som skæpper i kommunekassen og gør det muligt at gennemføre en række spændende initiativer for både bynaturen, biodiversiteten i Marselisborgskovene og Natura-2000 området ved Brabrand sø.

 Under projektnavnet Urban LIFE Circles har Aarhus Kommune søgt og fået bevilget et tocifret millionbeløb, som - suppleret med kommunale midler - skal finansiere forskellige tiltag for biodiversiteten. Dels skal de være med til at understøtte realiseringen af den politiske beslutning om mere vild natur med flere vådområder og større variation i bevoksningerne i Marselisborgskovene. Og dels skal de bruges på at øge naturkvaliteten omkring Brabrand sø, samt styrke sammenhængen mellem naturområder på tværs af kommunen og på tværs af by og land.

I DN Aarhus har vi bakket op om ansøgningen med en formel støtteerklæring i håbet om, at man med en målrettet pose penge kan gøre det, der skal til for at forløse det store potentiale for en vildere og rigere biodiversitet i nogle af kommunens mest værdifulde naturområder. Vi ser nu frem til at følge udmøntningen og se pengene gøre gavn for planter og dyr, og vi forventer en kollektiv belønning til alle aarhusianere ved endnu større naturoplevelser i Aarhus Kommune.

Flere nyheder