Nyhed

Vil du være med til at hjælpe de ældre til oplevelser i naturen?

DN Aarhus har indgået et samarbejde med Aarhus Kommune, Myndigheden for Sundhed og Omsorg, som handler om at tilbyde plejehjemsbeboere vind i håret og lyden af fuglesang - på cykel. Og vi har brug for din hjælp.
Årslev Engsø.
Foto: Sebastian Jonshøj
Af Ellen Esmann, næstformand i DN Aarhus og koordinator på Rickshawprojektet

Rundt omkring på kommunens lokalcentre sidder mange ældre mennesker, som savner at færdes i naturen. Måske er de gangbesværede, eller måske har de bare ikke nogen, der kan gøre dem selskab på en tur i det grønne. Det vil DN Aarhus gerne være med til at gøre noget ved, ved at tilbyde dem cykelture med samtale og levende fomidling undervejs. 

Derfor søger vi frivillige med socialt sindelag, begejstring ved naturen og et fast greb om styret, som vil indgå i en lille trup af snakkesalige cykelkuske med lyst til at glæde andre. Det hele foregår i nært samarbejde med plejehjemspersonalet, som gør de ældre klar til afhentning og sørger for alle nødvendige forberedelser og instruktioner i øvrigt. Cyklerne er moderne, elektriske "rickshaw-cykler", som med fornøden instruktion og lidt øvelse kan føres sikkert og komfortabelt af de fleste.

Vi håber at kunne søsætte projektet på den anden side at sommerferien, når Corona-krisen forhåbentlig er kommet på yderligere afstand og de nødvendige sundhedsfaglige anbefalinger atter kan overholdes.

KONTAKT

Er du interesseret, har du lyst til at hjælpe og kan du afsætte nogle få timer om måneden, så kontakt vores koordinator Ellen Esmann for yderligere oplysninger på ellen@ellenesmann.dk eller tlf: 4029 4215.

Læs desuden projektbeskrivelsen

Flere nyheder