Arrangement

Kom til offentlig Temadag om mere plads til naturen 8/10

Efter en langvarig Corona-dvale kan byens grønne organisationer atter byde velkommen til én af vores største tilbagevendende formidlingssucceser, nemlig temadagen på Aarhus Universitet. Denne gang med det højaktuelle tema Mere plads til naturen i Danmark.
Naturen har brug for store, sammenhængende landskaber, som her ved Råbjerg Hede.
Foto: Sebastian Jonshøj

Der er videnskabelig enighed om, at den største udfordring for natur og biodiversitet er manglen på plads. Plads til at være natur, uden produktion og anden menneskelig nyttiggørelse. Men kan pladsen findes i ét af verdens mest intensivt kultiverede landskaber, og hvad kræver det, hvis vi også skal have plads til alle de andre samfundsinteresser? 

 DN Aarhus har sammen med andre grønne foreninger inviteret en perlerække af eksperter og fagfolk, som vil perspektivere udfordringen fra en række forskellige ståsteder, og pege på mulige løsninger. DN's præsident Maria Reumert Gjerding byder velkommen og indleder med visionen om en vildere natur. Derefter følger oplæg fra både forvaltere, forskere og andre fagfolk, som på den ene eller anden måde beskæftiger sig med at skabe plads til natur og fremme biodiversiteten. Og endelig rundes dagen af med en paneldebat. Der er med andre ord rig lejlighed til at blive klogere på den danske arealforvaltning, i lyset af udfordringerne med både klima- og biodiversitetskrise.  

Som afslutning på dagens mange oplæg og debat vil der være buffet for tilmeldte (mod betaling).  Arrangementet er gratis .

 Foreningerne bag arrangementet er:
Danmarks Naturfredningsforening, Aarhus Afdelingen (DN)
Jydsk Naturhistorisk Forening (JNF)
Østjysk Biologisk Forening (ØBF)
Dansk Ornitologisk Forening, Østjylland
Dansk Botanisk Forening, Jyllandskredsen (DBF)
Foreningen til svampekundskabens fremme

 

Flere nyheder